(Giorgio Armani 1998, © Bob Krieger) 1. Да бъдеш елегантен не означава

...
(Giorgio Armani 1998, © Bob Krieger) 1. Да бъдеш елегантен не означава
Коментари Харесай

Да бъдеш елегантен не означава да се набиваш в очите, а да останеш в паметта | Джорджо АРМАНИ

(Giorgio Armani 1998, © Bob Krieger)

1. Да бъдеш грациозен не значи да се набиваш в очите, това значи да останеш в паметта.

2. Разликата сред стила и модата е в качеството.

3. Евтините обувки са неприятна спестовност. Не правете икономии с основното – обувките са основата на вашия дрешник.

4. Да изглеждате чувствено и секси – това е въпрос на убеденост в себе си. То е положение на мозъка толкоз, колкото и положение на тялото.

5. Радвам се, че в днешно време още веднъж се появи желанието да бъдем елегантни. Елегантността е ключ към цялостния образ, неподвластна на времето, тя в никакъв случай няма да излезе от мода, а в случай че я притежавате, вие постоянно ще бъдете в крайник с модата. Мисля, че дължа личният си триумф на тази философия. За мен, стилът е доста по-голям от мимолетните фешън трендове.  

6. Не си коства да сте прекомерно усърдни, когато избирате дреха – най-стилните хора наподобяват по този начин, като че ли не са положили никакви старания по отношение на личния си външен тип. Стилът се свежда до себеизразяване и аз не мисля, че нещо може да наподобява фактически извънредно върху човек, който е откровен със себе си.

  

7. Черното и тъмносиньото вършат силуета по-строен и тънък от всички останали цветове. Ако се придържате към тази гама, вие може да си позволите да експериментирате с формата и материята на облеклата.

8. Значението на аксесоарите през днешния ден е огромно, по тази причина инвестирайте в обувки, чанти, вратовръзки, колани. Тогава ще може да обновявате своето облекло още веднъж и още веднъж. Съобразявайте се с цветовете, които носите и купувайте съответстващите аксесоари. Помнете, че със сивото може да носите и черно, и кафяво. Часовниците – да, те са един от най-важните елементи, които споделят доста за индивида.

9. Избирайте тъкани от неутрални цветове, без ярки детайли  - от позиция на  модата, те ще ви служат по-дълго.

10. Добре определеният мирис може да се трансформира във ваша отличителна линия. Това е първото, което хората усещат когато вие влизате в стаята и последното, което изчезва, когато я напускате.

Източник: misstits.ru
Снимка (заглавна) ~  Julia Roberts with George Clooney and Giorgio Armani, Vogue, July 2008, © Mario Testino

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР